Ships Nostalgia banner

Zmarł wierny zwolennik Bank Line.

1.5K views 8 replies 9 participants last post by  lekkerbokkie  
#1 ·
Kapitan Alistair Macnab niedawno zmarł. Od ucznia do mistrza, następnie od młodszego do starszego inspektora morskiego, a na koniec główny inspektor morski dla służb USA z siedzibą w Nowym Jorku. Znany w dzisiejszych czasach ze swojej książki o Andrew Weir i Bank Line "The Shipping Wizard of Kircaldy". Rzeczywiście wielka strata.

#8 ·
Kapitan Alistair Macnab niedawno przekroczył próg. Od ucznia do mistrza, a następnie od młodszego do starszego inspektora morskiego, a na koniec do głównego inspektora morskiego dla służb USA z siedzibą w Nowym Jorku. Znany w dzisiejszych czasach z książki o Andrew Weir i Bank Line "The Shipping Wizard of Kircaldy". Rzeczywiście wielka strata.
Jestem zasmucony wiadomością o śmierci kapitana Alistaira Macnaba, zwłaszcza że byliśmy kiedyś kolegami uczniami na dwóch statkach Bank Line.
Alistair był już w trakcie 18-miesięcznego rejsu, który miał trwać dwa lata, z Indii na zachodnie wybrzeże Ameryki Południowej, kiedy w 1956 roku zostałem przeniesiony z Cedarbank na jego statek, Fleetbank. Razem wróciliśmy do domu z Port Sudan.
Po urlopie w Wielkiej Brytanii obaj dołączyliśmy do Laganbank w 1957 roku w Belfaście na jej dziewiczy rejs. Alistair został później przeniesiony w Durbanie do Ettrickbank, gdzie został niezarejestrowanym trzecim oficerem.
To było ostatni raz, kiedy widziałem Alistaira, aż 54 lata później natknąłem się na jego nazwisko jako autora w Ships Nostalgia. Od tego czasu regularnie komunikowaliśmy się przez e-mail.
Zachowuję wiele dobrych wspomnień z naszego wspólnego czasu na pokładzie. Bardzo bystry chłopak, Alistair sprawiał wrażenie osoby "niosącej buławę marszałkowską w plecaku"; jego późniejsza kariera potwierdziła to wrażenie.
Wyrazy współczucia dla jego rodziny i przyjaciół. Spoczywaj w pokoju Alistair
Keith

Attachments